5 voordelen van een bamboe schutting 

Het gebruik van een bamboe schutting in plaats van traditioneel hout is een geweldige manier om je tuin landschapsarchitectuur exotisch en uniek te maken. Het aanleggen van je tuin zou een leuke en lonende klus moeten zijn. De schutting is een belangrijk onderdeel van een tuin en het mooist is om deze goed te integreren in een bestaande tuin. In deze blog worden verschillende voordelen van een bamboe schutting met je gedeeld.

Milieuvriendelijk

Een bamboe schutting is een milieubewuste keuze. Vandaag de dag natuurlijk uiterst belangrijk aangezien we met z’n allen een steentje bij moeten dragen aan een beter milieu. Bamboe is in feite geen hout, maar een gras. Het materiaal groeit sneller dan elke andere plant op aarde en is daardoor milieuvriendelijk te oogsten. Bovendien slaat bamboe tot tien keer meer Co2 op vergeleken met een gewone bomen. Het materiaal kun je dus vaker oogsten zonder het milieu te belasten én het slaat ook nog eens meer Co2 op. Een win-winsituatie!

Sterker en harder dan hout

Bamboe is veel sterker dan hout, waardoor een bamboe hek superieur vergeleken met een houten hek. Een schutting is niet het enige wat van bamboe gemaakt kan worden. Bamboehout is een hartstikke veelzijdig natuurproduct. In Azië gebruiken ze bamboe zelfs voor frames voor fietsen of bij de bouw van huizen. Het is een veelzijdig materiaal dat voor veel toepassingen te gebruiken is. Bij Eviro Bamboe hebben we bijvoorbeeld meubels en tuinmeubels vervaardigd uit bamboe.

Goedkoper dan hardhout

Omdat bamboe zo snel groeit en veel meer geoogst kan worden vergeleken met gewone bossen is bamboe een betaalbare optie. Een bamboe schutting kost veel minder dan vinyl schuttingen en is veel sterker en makkelijker te installeren. Bamboe kost meer dan ceder, maar velen zijn het erover eens dat het de kosten meer dan waard zijn, omdat het veel langer meegaat dan ceder.

Eenvoudig of complex

Bamboe past dankzij zijn natuurlijke kleur en schakering bij vrijwel alles wat je buiten neerzet. De schutting is verkrijgbaar in veel verschillende varianten, van simpele schuttingen tot complex vlechtwerk. Door de verschillende variaties creëer je direct is iets unieks in je tuin wat niet iedereen heeft. In veel tuinen zie je steeds dezelfde houten of betonnen schutting, dus met bamboe zal je tuin zeker opvallen.

Lange levensduur

Na het oogsten wordt bamboe geïmpregneerd en gedroogd. Door dit proces kan een schutting zeer lang meegaan. Een schutting behandeld met een goede beits gaat tot wel 15 jaar mee. Een aantal zaken zijn wel belangrijk voor wanneer je de schutting gaat plaatsen. De schutting mag nooit in contact komen met de grond, omdat het hout dan kan gaan rotten. Daarnaast verkleurt iedere houtsoort, dus ook bamboe, door blootstelling aan uv-straling.  Een uv-beschermende beits kan dit proces vertragen. Ook kun je na een aantal jaar de kleur van de schutting herstellen met een kleurende beits.

Terug naar nieuwsoverzicht