Over ons

Hi there bamboe fanaten! Welkom op onze website. Eviro Bamboe is gespecialiseerd in het produceren en importeren van bamboe (tuin)meubels, accessoires en tuinartikelen. Wij werken samen met boeren en fabrikanten in Indonesië en kopen de bamboe artikelen direct bij de fabrieken. Vanwege onze eigen kwaliteitscontrole door onze partners in Indonesië kunnen wij kwalitatieve bamboe aanbieden tegen de beste prijzen.

Neem snel eens een kijkje in onze webshop en bekijk het aanbod bamboe tuinmeubels, meubels, loungesets en schuttingen.

Het ontstaan van Eviro Bamboe

Eviro Bamboe is ontstaan uit passie voor meubels. Meer dan 20 jaar bestelde geleden Hendrik Wiegers een eerste container uit Indonesië met teakhouten meubels voor zijn woonwinkel Wiegers XL (www.wiegersxl.nl). Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een bekende regionale speler in de woonbranche. En met 2500m2 showroom en 5000m2 magazijn valt er genoeg te kiezen!

Na het overdragen van Wiegers XL begon de handelsgeest toch weer te kriebelen. De contacten van toen zijn de grondslag voor de webshop Eviro Bamboe.

Onze missie is al 20 jaar lang om voor iedereen betaalbare kwaliteitsmeubels aan te bieden. Dit doen we nu, maar dit zullen we ook in de toekomst blijven doen.

Duurzame keuze

Bamboe meubels en tuinartikelen zien er niet alleen prachtig uit, het is ook zeker een duurzame keuze. Bamboe heeft namelijk een aantal voordelen ten opzichte van traditionele meubels. Allereerst groeit bamboe erg snel. Volwassen bamboe kan dus redelijk snel gekapt worden zonder het verlies van het bos. Binnen no-time groeit het bamboe weer terug en door duurzame houtkap blijft het bamboebos altijd behouden. Ten tweede slaat bamboe veel CO2 op. En met veel, bedoelen we ook echt veel. Bamboe kan namelijk ±200 ton CO2 absorberen per hectare. Vergelijk dit eens met een normaal bos, dat is namelijk ongeveer 15 ton CO2. Bamboe is dus een echte CO2 vreter en dat is natuurlijk goed voor het milieu.

Door de hoge absorptie van bamboe kunnen wij onze bamboe meubels en tuinartikelen CO2 neutraal aanbieden.