Bamboe verlichting matchen met bamboe meubels

Zoek je echt mooie en originele verlichting? Verlichting voor in de woon- of slaapkamer die sfeer uitstraalt? Kies dan bamboe lampen.

Bamboe verlichting matchen met bamboe meubels

Kun je bamboe verlichting matchen met bamboe meubels? Of is dat teveel van hetzelfde? In dit artikel gaan we deze vraag beantwoorden. Als je bezig bent met de inrichting van je huis of je zoekt inspiratie om aan de slag te gaan, lees dan zeker verder. Het mooie van bamboe verlichting is namelijk dat je met een paar nieuwe lampen een compleet nieuwe sfeer in iedere kamer van het huis kunt brengen. De natuurlijke interieurstijl is op dit moment erg in de mode. De verwachting is met een trend als duurzaamheid en stijlen als boho-stijl en Bali-stijl, dat bamboe verlichting nog jaren zal stralen!

Bamboe hanglampen kopen

Bamboe hanglampen zijn ter vervanging van industriële lampen. Veel mensen vinden tegenwoordig de metalen lampen boven bijvoorbeeld de eettafel een te harde uitstraling hebben. En geef deze mensen eens ongelijk, als je het vergelijkt met bijvoorbeeld de lamp op de volgende foto. Dat geeft een veel warmere en sfeervollere uitstraling.

Het mooie van hanglampen is dat je deze eenvoudig kunt vervangen. Het is lamp kopen, deze thuisbezorgd krijgen, de stroom er even af en met een schroevendraaier enkele schroeven los en vast draaien. Als je op een werkdag je bamboe hanglampen bestelt, kun je ze de volgende dag al hebben hangen. Nu is het alleen nog de juiste lampen kiezen.

Bamboe lampen in allerlei vormen

Bamboe hanglampen, en overigens ook staande bamboe lampen of wandlampen, zijn er in allerlei vormen. Bij de vormen gaat het niet alleen om de vorm van de lamp. Het leuke van rotan lampen is dat ze ook een patroon kunnen hebben. Verder zijn bamboe lampen er in naturel, dus bamboe kleur, maar ook bijvoorbeeld in zwart. Dit staat werkelijk prachtig in een donker interieur. Nog een tip voor de vorm kiezen: een lamp met een brede open onderkant hang je boven de tafel, terwijl een lamp met een toelopende onderkant ook vrij in de ruimte kan hangen. Dit brengt ons bij het volgende onderwerp, namelijk welke lampen in de woonkamer?

Verlichting voor in de woonkamer

Bij bamboe verlichting voor in de woonkamer let je op de vorm van de lamp. Daarnaast is het aan te raden om voor een dimbare lamp te gaan. Je wilt immers af en toe de woonkamer vrijwel donker hebben, zoals bij een film kijken, en soms juist wat lichter. Een ondergeschoven kindje in de lampenwereld is nog wel eens de wandlamp. Zonde, want wat zie je veel in luxe hotels en spa’s? Juist, wandlampen! Ga je verlichting voor in de woonkamer kopen? Koop dan naast hanglampen en staande lampen ook direct wandlampen.

Met welke lampen bamboe combineren?

Bamboe lampen hebben iets exotisch, daarom trekt het ook zo aan. Je woonkamer kan zich midden in een Nederlands stadje of dorpje bevinden, maar binnen kun je wegdromen alsof je in de natuur bent, of in een ver land. Dit exotische gevoel van bamboe lampen kun je benadrukken met de andere verlichting. Koop bijvoorbeeld een mooie lamp in de vorm van een dier, of met een mooi patroon. Geef  je fantasie de ruimte en kies voor wat jij echt mooi vindt. Heb je moeite met kiezen? Duik dan eens in Pinterest of Instagram om nog meer inspiratie op te doen.

Terug naar nieuwsoverzicht